כתום בצלחת • מרק כרובית כתום בטעם מתקתק עם קישוט

    אפרת ליבפרוינד No Comments on כתום בצלחת • מרק כרובית כתום בטעם מתקתק עם קישוט
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מתכון טעים נחשף כאן היום למרק כרובית כתום מתקתק (12 מנות) מאת השף-קונדיטור אפרת ליבפרוינד.

    המצרכים:

    4 כפות מזולה לאפייה בטעם חמאה
    2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
    2 שיני שום
    2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
    2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
    200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גסות
    חצי כרובית מפורקת לפרחים
    כף גדושה דבש
    3 ליטר מים רותחים או ציר ירקות
    2 כוסות חלב או חלב סויה או חלב קוקוס
    1/4 כפית קינמון
    1/2 כפית אגוז מוסקט
    2 כפיות מלח
    1/2 כפית פלפל שחור

    לקישוט:

    2 דפים של עלי פילו
    2 כפות מזולה לאפייה בטעם טבעי מומסת

    אופן ההכנה:

    מחממים בסיר את המזולה, מטגנים את הבצל והשום כ- 15 דקות על להבה נמוכה מאוד, מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן עוד כ- 2 דקות. מוסיפים את החלב המים התבלינים והדבש ומביאים לרתיחה.
    ממשיכים לבשל כשעה וחצי או עד לריכוך מלא של הירקות וטוחנים במיקסר מוט. טועמים ומתקנים תיבול.

    הכנת הקישוט:

    מפשירים את עלי הפילו וקורעים אותם לקרעים קטנים בלתי שווים. מברישים במזולה מומסת וזורים מלח גס. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד השחמה קלה.
    יוצקים את המרק לקערות, מניחים בכל קערה 2-3 קרעי פילו ומגישים מיד.



    0 תגובות